Demos Helsinki ja FIVR osallistuivat TEM:in vuoden 2018 ensimmäisen yrityskatsauksen laatimiseen aukeaman mittaisella artikkelilla. Kerromme artikkelissa yhteisen kasvuohjelmaprojektimme tavoitteista ja toimintaperiaatteista, avaamme immersiivisten kokemusten ja yhteiskunnallisten ongelmien käsittelemisen yhteyksiä, sekä esittelemme VR- ja AR-alan yleisnäkymiä Suomessa. Suomalaisista yrityksistä mainittuna Teatime Research ja Varjo!

Suomi on korkean osaamisen maa sekä VR- ja AR-teknologian kehittäjä. Meillä on mahdollisuus kehittää merkittäviä uusia tapoja vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin. Korkealaatuisen teknologian lisäksi tärkeää on tuottaa erityisesti laadukasta, lisäarvoa tuottavaa sisältöä. Vastauksia tarinankerronnan uusiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin entuudestaan tuntemattomassa teknologiaympäristössä etsitään kuumeisesti.

Yrityskatsauksessa on käsiteltynä myös VR:n ja AR:n lisäksi useita muita mielenkiintoisia nykyilmiöitä avaruusteknologiasta fotoniikkaan, bioteknologiaan ja sauna-alan maailmanvalloitukseen.

Löydät artikkelimme TEM:n yrityskatsauksen 1/2018 sivulta 22.

Yrityskatsaus on myös ladattavissa PDF:nä täältä.

Santeri Suominen   @shatnero

Coordinator at FIVR.

Student of aesthetics. Writer. Focus on VR and its impact on identity, experience and the imaginary.

Previous article

Mixed Reality Report 2017

Next article

Greetings from FIVR board!